Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Παιχνίδια από απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε φανταστικά, δημιουργικά οικονομικά παιχνίδια με υλικά από το σπίτι σας!!

1) Μαράκες!!


Υλικά :
Ένα πλαστικό μπουκάλι
Σπόρια από ποπ κορν
Χαρτοταινία 
Μαρκαδόρους


Είναι τόσο απλό και ωραίο!
Βάζετε μέσα στο μπουκάλι τα σπόρια. Μπορείτε να φτιάξετε μαράκες πολλές, με διαφορετικούς ήχους, βάζοντας λίγα ή πολλά σπόρια στις μαράκες σας. Με πολλά σπόρια βγαίνει πιο βαρύς ήχος ενώ με λίγα πιο δυνατός! Δοκιμάστε μόνη σας και δείτε τι σας αρέσει.  Μπορείτε να βάλετε όσπρια ή ότι άλλο θέλετε μέσα στο μπουκάλι και θα παρατηρήσετε ότι κάθε υλικό βγάζει διαφορετικό ήχο..!!
Αφού λοιπόν βάλετε τα σπόρια μέσα στο μπουκάλι, το καλύπτεται όλο με χαρτοταινία και το ζωγραφίζετε με τους μαρκαδόρους! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργείστε μαζί με τα παιδάκια σας.

2) Μικρόφουσκες!


Υλικά :
Καλαμάκια
Κολλητική ταινία
Υγρό για τα πιάτα
Σιρόπι


Δέστε 4 με 5 καλαμάκια μαζί με την κολλητική ταινία και ετοιμάστε ένα διάλυμα από ένα ποτήρι του κρασιού νερό, 1/3 υγρό σαπούνι, και 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι, ότι σιρόπι έχετε στο σπίτι. Ανακατέψτε, βουτήξτε και απολαύστε τις φούσκες σας!!!

3) Δαχτυλόκουκλες!


 Υλικά :
Πλαστικά γάντια κουζίνας
Μαρκαδόρους
Ψαλίδι


Κόψτε τα δάχτυλα από τα γάντια και ζωγραφίστε στην κορυφή τους, φατσούλες με διάφορες εκφράσεις : Χαρούμενα, λυπημένα, με ανοιχτό το στόμα σαν να ουρλιάζουν, κατσουφιασμένα νευριασμένα και ότι άλλο σκεφτείτε!!


Καλή διασκέδαση!

2 σχόλια:

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Το κάναμε κι εμείς με φακές και ρύζι. Τέλεια ιδέα για τους μικρούς μουσικούς.

Blogger είπε...

nai teleiooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...