Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ασκήσεις για νεογέννητα!




Το μωρό σας  από την πρώτη μέρα ζωής αντιλαμβάνονται τον κόσμο με τις αισθήσεις του. Τις χρησιμοποιεί  και με αυτές εξερευνεί το περιβάλλον  του. Η ακοή  είναι η πρώτη αίσθηση που είναι καλά ανaπτυγμένη ακόμα και λίγες μέρες μετά τη γέννηση του μωρού. 
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα εξής βήματα για να το βοηθήσετε να αναπτυχθεί και να συνδεθεί με το περιβάλλον  του καλύτερα :

·         Όποτε βρεθεί  ευκαιρία να μιλάτε στο μωρό σας. Ακόμα και από την 1η μέρα γέννησης  το μωρό ανταποκρίνεται στην φωνή σας. Μιλώντας του ήρεμα και με σταθερή φωνή το βοηθάτε να μάθει την φωνή σας και να σας αναγνωρίζει μετέπειτα. Να αντιλαμβάνεται την παρουσία σας και να ηρεμεί πιο γρήγορα .  
·         Κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιείτε μαζί  του, όπως τον θηλασμό η το τάισμα, ακόμα και όταν του αλλάζετε πάνες να του μιλάτε και να του εξηγείτε τι ακριβώς κάνετε. Να ξέρετε ότι η επανάληψη και η επιμονή, χωρίς βέβαια να γίνεστε κουραστικοί ,θα βοηθήσουν το μωρό σας να θυμάται και έτσι να αναπτύξει την μνήμη του. 
·         Μπορείτε να βάζετε μουσική, ρυθμικά κομμάτια κυρίως ,για να εξοικειωθεί το μωρό σας με τον ρυθμό της μουσικής. 
·         Να φροντίζετε πάντα να μιλάτε και να κοιτάτε το νεογέννητο σας ταυτόχρονα ,γιατί παρόλο που δεν μπορεί να δει καθαρά ,θα συνδέει πάντα την φιγούρα σας, με την φωνή σας.

 Σας εύχομαι τα καλύτερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...