Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μάθημα εικόνων για βρέφη!

Από τον έκτο μήνα, οπότε και η όραση του μωρού σας βελτιώνεται και παίρνει τα ηνία από την ακοή ως πρωτεύουσα αίσθηση, μπορείτε να παίξετε ένα έξυπνο παιχνίδι «αναγνώρισης». 


  • Εκτυπώστε μερικές μεγάλες φωτογραφίες σημαντικών ανθρώπων στη ζωή του μωρού (μαμά, μπαμπάς, αδέλφια, γιαγιά, παππούς, νονός, θείοι, φίλοι κ.τλ.). Κολλήστε τες σε χρωματιστά χαρτόνια και δείξτε τες διαδοχικά στο μωρό σας. Σε κάθε φωτογραφία θα λέτε καθαρά το όνομα του προσώπου στη φωτογραφία. Τα μωρά, έχοντας κατακτήσει από νωρίς να αναγνωρίζουν το πρόσωπο της μαμάς και του μπαμπά θεωρούν εξαιρετικό παιχνίδι να εξερευνούν τα πρόσωπα που να θυμίζουν αυτά των γονιών του. Μάλιστα νέες έρευνες έρχονται να δείξουν ότι τα μωρά 9 μηνών είναι σε θέση να ξεχωρίζουν πρόσωπα καλύτερα απ’ ότι ένας ενήλικας. Καλλιεργήστε αυτήν την ικανότητα διάκρισης των διαφορών που θα βοηθήσει το μωρό σας να θέσει τις βάσεις των γνωστικών του ικανοτήτων.
  • Το ίδιο μπορείτε να πετύχετε και με τα χρώματα , εφόσον έχετε φροντίσει τους προηγούμενους μήνες να το γνωρίσετε με αυτά. Αγοράστε χαρτόνια σε διάφορα χρώματα.Κρατόντας τα , τα δείχνετε στο μωρό σας και του λέτε το χρώμα που κρατάτε. Ένα χρώμα την φορά , επαναλαμβάνετε το όνομα του χρώματος αρκετές φορές ,κοιτάζοντας το χαρτόνι και μετα το μωρό σας. Ύστερα από συνεχόμενη καθημερινή επανάληψη θα υπάρξουν σίγουρα αποτελέσματα. Ακριβώς  με την ίδια διαδικασία μπορείτε να του μάθετε απο σχήματα και αριθμούς μέχρι ζωάκια!  

     
Πηγη http://www.paidiatros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...