Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κοιμήσου αγγελούδι μου

Στο  Πως να κοιμίσετε το μωρό σας σε 7 λεπτά αναφέραμε κάποιους τρόπους που βοηθάνε για να κοιμίζετε τα μωράκια σας εύκολα. Τι κάνουμε όμως όταν τα μωράκια γίνουν παιδάκια 1,5 με 2 χρονών και δεν λένε να κοιμηθούν με τίποτα;; Σας δίνω λοιπόν μερικά tips τι να κάνετε επιπλέον πάνω σε αυτό το θέμα :

  • Σίγουρα η ρουτίνα ύπνου είναι απαραίτητο στοιχείο.Πρέπει να την τηρείται αυστηρά. Να ξέρει ότι δεν έχει επιλογές εκείνη την ώρα, αλλιώς θα σας πολεμάει πάντα με γκρίνια και κλάμα για να κερδίσει αυτό που θέλει.






  • Φτιάξτε το δωμάτιο με ατμόσφαιρα ύπνου και διαβάστε του ένα παραμύθι. Είναι μια καλή  δραστηριότητα που ταιριάζει πολύ με την προετοιμασία του ύπνου. Κάνει το παιδάκι να λαχτάρα την ώρα του ύπνου. Επιλέξτε ένα παραμύθι που να μην έχει δράση  γιατί  θα ξεσηκωθεί και μετά δεν θα το κοιμίζετε με τίποτα. Το παραμύθι δεν πρέπει να είναι σύντομο γιατί χρειάζεται χρόνος για να χαλαρώσει το παιδάκι σας και να θέλει να κοιμηθεί. Ο τόνος της φωνή σας πρέπει να είναι χαμηλός και κατάλληλος  για να χαλαρώνει και να κοιμίζει!




  •  Αν δεν λειτουργήσει τίποτα από τα παραπάνω, βάλτε το μωρό σας στην κούνια του και κλείστε το φώς. Μπορεί να σας γκρινιάξει μπορεί να κλάψει, να κάνει χίλια δύο πράγματα αλλά αν καθίσετε δίπλα του με επιμονή χωρίς να μιλάτε και με χαμηλόφωνα σσσ, αργά ή γρήγορα θα πάρει το μήνυμα, θα καταλάβει ότι δεν έχει άλλες επιλογές, παρά να κοιμηθεί και έτσι θα πετύχετε αυτό που θέλετε. Πάντως δεν πρέπει να ενδώσετε στην επιθυμία του να φύγει από την κούνια και σίγουρα δεν πρέπει να τα παρατήσετε στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Αν το εφαρμόσετε σε καθημερινή βάση θα κοιμάται όλο και πιο γρήγορα.
Καλή επιτυχία από μένα και υπομονή!!!

7 σχόλια:

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Μπράβο Μαρία μου. Άλλη μια εξαιρετική ανάρτηση για νέες μανούλες. Αααχ πώς θυμάμαι αυτή την ώρα του ύπνου... Και πόση υπομονή μα προπαντώς ΑΓΑΠΗ χρειάζεται για να θέσουμε τις σωστές βάσεις στις σχέσεις μας με το παιδάκι μας. Αξίζει όμως τον κόπο, γιατί και αυτό θα είναι πιο ήρεμο και ευτυχισμένο και εμείς.
Καλό βράδυ!

Blogger είπε...

etsi einai!!..alla logiko einai na koyrazesai kai na xaneis kai tin ypomoni soy eidika an doyleueis kiolas! exw dyo filoys moy, poy antimetopizoyn to sigekrimeno provlima twra....se eyxaristw rodoyla moy, filia polla!!!

μαγδαληνιώ δια χειρος είπε...

Άσε..έχω και εγώ μια μικρή 2 χρονών και μας παιδεύει πολύ με τον ύπνο!!!!Σ'ευχαριστώ πολύ και για το βραβείο!!!Φιλάκια.

Blogger είπε...

na se kala μαγδαληνιώ moy! exeis poly wraio blog!! kouragio me tin mikri tha bei kai ayti kapoia stigmi sto programa tis opws oloi! filia!!

o cosmos tis tonias είπε...

Καλώς σε βρήκα!!Πολύ ενδιαφέρον το blog σου και ας μην έχω γίνει ακόμη μαννούλα!!Καλή συνέχεια να έχεις!!

vailie είπε...

καλως σε βρηκα Μαρια μου!
Πολυ ομορφο το μπλογκ σου! Οσα και να διαβαζω για τα παιδια, λιγα μου φαινονται! και ας εχω τρια μικρακια και ας τρεχω ολη την ωρα γυρω-γυρω να ικανοποιησω τις αναγκες τους!....
Ωρες ωρες παιδευομαι πολυ απο τυψεις και ενοχες... Μαλλον οταν ειμαι κουρασμενη και τα μαλωσω... Μερικες φορες νοιωθω οτι τις αντιμετωπιζω σαν μεγαλες και οτι δεν καταλαβαινω μεχρι που καταλαβαινουν σαν παιδια....
Ευχαριστω που εισαι στην παρεουλα μας!
Φιλια! Περιμενω και αλλες ομορφες αναρτησεις για παιδακια... ;ο)

Blogger είπε...

Kalos sas vrika kai egw koritsares!!!
Tonia moy se eyxaristw poly gia ta kala soy logia! kai vailie moy min exeis tipseis kai enoxes giati kanenas den genithike mama kai mpampas oloi eginan stin poreia!!! oi perisoteroi den exoyn idea ti tha adimetwpisoyn me ta paidia toys kai kalytera giati an ikseran isws den ekanan paidia! xaxaxax Exoyn toses polles anages kai einai fiosologiko na min boreis na tis ikanopoiiseis oles giati i zwi den einai paixnidi distixws...apla dwse toys xwro na einai paidia taytoxrona omws boroyn na ekteloyn kai kapoies ypoxrewseis...skepsoy kai ta paidakia poy genioudai se asximes oikogeneies kai bainoyn sta diskola apo poly mikra...Xreiazetai metro padoy.....to Metro einai to mystiko tis ypothesis!! filiaa kai ta leme!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...