Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πως να κοιμίσετε το μωρό σας σε 7 λεπτά

Από το Parenting HQ και την Naomi Knight σας παρουσιάζω τρεις στρατηγικές με τις οποίες,όπως υποστηρίζει και η ίδια, θα κοιμίσετε το μωρό σας μέσα σε 7 λεπτά.

Μας γράφει λοιπόν η Naomi :


Αγαπητέ φίλε,


Είναι 3ς το πρωί και είσαι εξαντλημένος. Ότι και να κάνεις με το μωρό σου, δεν μπορείς να το κοιμίσεις.
Μην ανησυχείς. Θα σου δώσω τρεις απλές στρατηγικές οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι βοηθάνε το μωρό σου να κοιμάται ένα βαθύ και ήσυχο ύπνο, ώστε εσύ και η οικογένεια σου να μπορέσετε επιτέλους να ξεκουραστείτε και εσείς με την σειρά σας.


Αυτές οι στρατηγικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή μαζί και η κάθε στρατηγική δεν θα σου πάρει παραπάνω από 7 λεπτά. Επίσης δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο ειδικό εξοπλισμό η εκπαίδευση.


Ας ξεκινήσουμε!! 


                           ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ 1 : Χρησιμοποιήστε λευκό ήχο.


Μέσα στην μήτρα, το μωρό σας ήταν περιτριγυρισμένο από τον συνεχόμενο καθησυχαστικό ήχο του χτύπου της καρδιάς της μαμάς και τον ήχο από το παλμό του αίματος στον πλακούντα. Αναδημιουργόντας αυτό τον "λευκό ήχο" το μωρό σας θα βυθιστεί σε έναν συνεχόμενο ήσυχο ύπνο.
Για να το πετύχετε αυτό, βρείτε επαναλαμβανόμενους που δεν θα αλλάζουν ήχους. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι η ίδια η φωνή σας. Του λέτε σσσσσ απαλά, ήσυχα και ρυθμικά. Προσπαθήστε να μιμιθείτε τον τρόπο που αναπνέει το μωρό σας. Ένα σσσσ κάθε φορά που εκπνέει.

Μερικά μωρά προτιμούν πιο δυνατούς και συνεχής ήχους που μπορούν να παραχθούν εύκολα από συσκευές που έχετε στο σπίτι. 
Όπως : ανεμιστήρες , air condition , πλυντήριο ρούχων , πιστολάκι μαλλιών , στεγνωτήριο ρούχων , ηλεκτρικές σκούπες , πλυντήριο πιάτων κλπ.

Ακόμα καλύτερα μπορείτε να αγοράσετε η να φτιάξετε ένα cd με τέτοιους ήχους και να το παίζετε όλο το βράδυ για το μωράκι σας.




                           ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ 2 : Φασκιώστε το μωρό σας.


Φασκιώνοντας το μωρό σας με μια κουβέρτα μπορείτε να το βοηθήσετε να ηρεμήσει και να ησυχάσει καθώς μιμείται την στενότητα της μήτρας. Τα μωρά είναι ανήσυχα μετά την γέννα επειδή χρησιμοποιούν την νέα δυνατότητα τους, να κουνάνε τα χέρια και τα πόδια. Επίσης έχουν την τάση να τραντάζονται λίγο μετά αφού τα έχει πάρει ο ύπνος και μπορoύν να ξυπνήσουν ή να τρομάξουν με αυτές τις φυσικές κινήσεις.

Σας δίνω 6 βήματα πως να φασκιώσετε το μωρό σας σαν επαγγελματίας. 
-Απλώστε την μωρουδιακή κουβέρτα στο πάτωμα ή στο κρεββάτι και διπλώστε τις γωνίες της προς το κέντρο ώστε να σχηματίσετε ένα διαμάντι.

-Ξαπλώστε το μωρό σας μπρούμυτα, με την πλάτη στην κουβέρτα και με το κεφάλι στην πάνω μύτη του διαμαντιού. Το κεφάλι πρέπει να είναι έξω από την κουβέρτα ώστε να είναι ελεύθερο.

-Απαλά, βάλτε τα χέρια του μωρού σας δίπλα στο σώμα του. Πάρτε την αριστερή μύτη του διαμαντιού και περάστε την απέναντι δεξιά, και κλείστε την κάτω από το κορμάκι του μωρού σας.

-Την κάτω μύτη του διαμαντιού, την διπλώνετε προς τα επάνω προς στο πιγούνι του, κλείνοντας τελείως μέσα τα πόδια και βάζοντας κάτω από τον δεξί ώμο του μωρού την άκρη της κουβέρτας.

-Τέλος παίρνετε την τελευταία μύτη του διαμαντιού στα δεξιά του μωρού και την περνάτε απέναντι στην αριστερή πλευρά του, προσπαθώντας αν μπορείτε να την βάλετε σε κάποιο άνοιγμα από την κουβέρτα.Αλλιώς την βάζετε απλά από πίσω του.


Σιγουρευτείτε ότι το μωρό σας είναι ταϊσμένο,καθαρό και στεγνό πριν το φασκιώσετε.
Αν το μωρό σας αρχίσει να παλεύει με την κουβέρτα όταν το φασκιώσετε πρώτη φορά, μην βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι δεν του αρέσει. Δώστε λίγο χρόνο ώστε το αίσθημα της ζέστης και της ασφάλειας να αναπτυχθεί στο μωρό σας. Συνδυάστε το με τους ήχους που προαναφέραμε για να ολοκληρώσετε το κλίμα που υπάρχει στην μήτρα.
 



                           ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ 3 : Χαλαρώστε


Το τελευταίο και μάλλον το πιο σημαντικό  βήμα είναι να είστε χαλαροί πριν προσπαθήσετε να κοιμίσετε το μωρό σας. Και αυτό γιατί τα μωρά μπορούν να διαισθανθούν το άγχος ή την νευρικότητα σας και όσο πιο στρεσαρισμένοι και νευρικοί είστε τόσο δυσκολότερα θα τα κοιμίσετε.

-Για αρχή κρατήστε τις κινήσεις σας αργές και απαλές. Περπατήστε αργά. Αποφύγετε να κάνετε απότομες κινήσεις. πρέπει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ηρεμίας και ξεκούρασης για να κοιμηθεί το μωρό σας.

-Άσχετα από το πόσο στρεσαρισμένος και αγχωμένος είστε, προσπαθήστε να είστε ήρεμος. Πάρτε βαθιές ανάσες εισπνέοντας από την μύτη και εκπνέοντας από το στόμα αργά και βάλτε το μωρό σας να νιώσει το ανεβοκατέβασμα του αέρα στο στήθος σας.
-Φανταστείτε ότι βρίσκεστε κάπου χαλαρωτικά όπως μια παραλία η ένα spa.
- Αν βλέπετε ότι δεν μπορείτε και αγχοθείτε παραπάνω αφήστε το μωρό στην κούνια και βγείτε από το δωμάτιο. Πείτε σε κάποιον άλλον να αναλάβει το μωρό για λίγο. Τεντώστε και χαλαρώστε το κορμί σας ,αναπνεύστε βαθιά και σκεφτείτε λογικά. Μετά επιστρέψτε στο μωρό σας και ξαναπροσπαθήστε με την νέα πλέον ηρεμία σας.

Η Naomi υποστηρίζει ότι αυτές οι τεχνικές έχουν βοηθήσει χιλιάδες σπίτια σε όλο τον κόσμο. Σκοπός τους είναι τα γρήγορα αποτελέσματα για να μπορέσουν οι γονείς να ξεκουράζονται και να είναι πιο υγιείς για τα μωρά τους.
Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου ημέρας και νύχτας. Δίνει στο μωρό σας την ξεκούραση που χρειάζεται και αφήνει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας πιο ξεκούραστα και με περισσότερο χρόνο.


Εφαρμόστε τες λοιπόν και καλή επιτυχία από έμενα!!!
 



4 σχόλια:

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Καλησπέρα και καλή χρονιά σου εύχομαι. Δεν ξέρω αν η Naomi Knight έχει δικά της παιδιά και πόσο ασχολείται μαζί τους. Εγώ πάντως που έχω τρία, αντιμετώπισα τρεις διαφορετικές καταστασεις στο θέμα ύπνου,παρόλο που η δική μου στάση ήταν αν όχι ίδια, παρόμοια. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν μαθαίνεις εσύ στο παιδί πως να κοιμηθεί. Το καθένα έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης.

Blogger είπε...

Γεια σου Κατερίνα ευχαριστώ πολύ για το σχολιό σου, ελπίζω να γράψουν και άλλες μανούλες το σχόλιο τους με ενδιαφέρει πολύ! Θα το έχω υπόψιν μου το σχόλιο σου φιλιά!

Gregory είπε...

Συγχαρητήρια Μαρία. Πολύ χρήσιμο το άρθρο και επίκαιρο για μένα. Ειδικά η φωτογραφία της 3ης στρατηγικής νομίζω ότι με αντιπροσωπεύει απόλυτα. Μένει μόνο να το δω στην πράξη αν καταφέρω φυσικά να χαλαρώσω γιατί αν φανταστώ ότι είμαι στην παραλία (όπως λέει το άρθρο) φαντάζομαι ότι είμαι με το παιδί και σε spa δεν έχω πάει ακόμα! Ίσως βοηθήσει κανένα ποτηράκι κρασί (για μένα όχι για το παιδί μην παρεξηγούμαστε)!!

Blogger είπε...

xaxaxaxax!!!! kai i xalarotita voithaei alla panw apo ola i epimoni!!! filia polla!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...