Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Η αγκαλιά και η θεραπευτικές της ιδιότητες

Πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά για τα μωρά και τι κερδίζουν από αυτήν στην μετέπειτα ζωή τους; Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν το καλό που έχει κάνει στην ζωή τους η αγκαλιά που έχουν πάρει στην παιδική τους ηλικία από τους γονείς τους. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε πως ακριβώς μια αγκαλιά  επηρεάζει τον ψυχισμό αλλά και την υγεία!

Σύμφωνα με τη Linda Βlair, κλινική ψυχολόγο στο Bath πανεπιστήμιο της Αγγλίας, ερευνητές βρήκαν πως το άγγιγμα και η αγκαλιά είναι αναγκαία συστατικά για να αναπτυχθούν βασικά θετικά συναισθήματα. Επηρεάζουν το μέρος του εγκεφάλου όπου, μας λέει η Blair, παράγονται βασικά θετικά συναισθήματα όπως η εμπιστοσύνη και η τρυφερότητα. 
Επίσης τα παιδιά που έχουν δεχθεί μεγάλες δώσεις αγάπης και τρυφερότητας  στην βρεφική ηλικία έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό και καλύτερη υγεία.
  
Αγκαλιαστείτε βοηθάει την καρδιά μας!


 Μια άλλη μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νότια Καρολίνα στην Αμερική  έδειξε πως οι αγκαλιές αυξάνουν την ορμόνη οξυτοκίνη την λεγόμενη ορμόνη της αγάπης και βοηθάει να μειωθεί η πίεση του αίματος. Επίσης η καθημερινή αγκαλιά από τον/την σύντροφό μας ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα, βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς μας. 


Αγκαλιαστείτε λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...