Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Διακόσμηση δωματίου και μάθηση!

Έξυπνες ιδέες για έξυπνα μωρά. Επειδή η μάθηση είναι αποτέλεσμα εικόνας και εμπειρίας, μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να αποκτήσει γνώσεις με το να εκμεταλλευτείτε απλά τους τοίχους του δωματίου ή του χώρου όπου θα περνάει το χρόνο του παίζοντας...













  • Καρφιτσώστε ή κολλήστε, τα γράμματα της αλφαβήτας, τους αριθμούς, τα χρώματα ή το σύστημα πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, στον τοίχο του δωματίου του σε σημείο που, όταν το παίρνετε αγκαλιά, να έρχεται στο ύψος του μωρού σας. Σε κάθε ευκαιρία  τα δείχνετε και τα ονομάζετε στο μωρό σας. 




  • Στο μέρος που αλλάζετε τις πάνες του μωρού σας κολλήστε το όνομα του ή τα σχήματα  ή ακόμα και μαθηματικά σύμβολα. Και την ώρα που του αλλάζετε την πάνα τα δείχνετε. Αν το επαναλάβετε αρκετές φορές από ένα σημείο και μετά είμαι σίγουρη θα σας τα δείχνει μόνο του.

  • Κρεμάστε καρτέλες στην κούνια και στο πάρκο, που να απεικονίζουν ζώα, πράγματα, φυτά, όλα τα ωραία πράγματα που θα γνωρίσει μεγαλώνοντας. Τα μωρά έχουν την τάση να πιάνονται και να σηκώνονται όρθια από τα κάγκελα της κούνιας ή του πάρκου. Είναι μια καλή ευκαιρία να περιεργαστεί  τα αντικείμενα που θα βρει μπροστά του.     




    •  Διακοσμήστε το ταβάνι από το υπνοδωμάτιο. Το μισό να είναι μέρα και το άλλο μισό νύχτα. Δηλαδή την μισή πλευρά θα την χρωματίσετε ανοιχτό γαλάζιο με ενάν κίτρινο ήλιο, συννεφάκια και πουλάκια και την άλλη μισή με σκούρο μπλε, φεγγαράκι και αστεράκια. Έτσι δίνετε την πληροφορία στο μωρό σας πως το βράδυ άλλα πραγματάκια υπάρχουν στον ουρανό και άλλα την ημέρα. Δίνεται επίσης η αντίθεση φωτεινού και σκοτεινού. 



    • Κολλήστε στο πάτωμα αυτοκόλλητα ή  βάλτε αντικείμενα που υπάρχουν έξω στη φύση ή στην πόλη, όπως λουλουδάκια, δέντρα ,δρόμο ζωγραφισμένο ή αυτοκόλλητο, πεζοδρόμιο και ό,τι άλλο σκεφτείτε που να έχει σχέση με το έδαφος.       






    Στο εμπόριο θα βρείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε είτε σε βιβλιοπωλεία, είτε στα πολυκαταστήματα των Jumbo, καθώς και σε καταστήματα με προϊόντα διακόσμησης. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μόνες σας και να ζωγραφίσετε με χρώματα  ειδικά, που βγαίνουν εύκολα απο τους τοίχους. Υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία και τα χρησιμοποιούν και οι νηπιαγωγοί.
       


    3 σχόλια:

    Owl Mommy Βέρα είπε...

    Πολύ ωραίες ιδέες! Όντως πρέπει να τους δίνουμε ερεθίσματα!

    Blogger είπε...

    Ευχαριστώ πολύ!!!!!!
    Ένας ωραίος τρόπος για να αρχίσει να προσέχει όλα όσα θα υπάρχουν γύρω του ειναι να παίρνετε αγκαλιά το μωράκι σας όταν ξυπνάει και να λέτε σιγά και δείχνοντας :Έλα να πούμε καλήμερα,για παράδειγμα στην αλφαβήτα, καλημέρα άλφα καλημέρα βήτα κλπ... Αυτο κάθε μέρα αν είναι δυνατόν...!!!!

    Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

    Υπέροχη ανάρτηση!! Και πολύ ωραίες οι ιδέες σου!!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...